Calculatorul - un atribut de utilizare mondială.
Cu lumea contemporană conduc cifrele. În sume de bani, în numere de blocuri sau trasport public, în formarea programelor şi a jocurilor pentru computere, în timp şi spaţiu. Copiii sunt învăţaţi din şcoală să calculeze atît în coloniţă, cît şi în minte, însă scopul este de a antrena mintea copiilor, adică gimnastică pentru minte şi memorie. Însă în viaţă întîlnim mult mai multe calcule şi cifre mult mai mari pentru care ar fi cheltuit prea mult timp, dacă nu am avea dispozitive adiţionale de calcul. Dintre primele invenţii sunt anume acelea care uşurează calculele, şi mă refer la calculatoare destinate calculului de cifre.
De fapt calculatoarele au fost inventate îndată după ce omu s-a învăţat a socoti. O demonstrare al acestui fapt s-a găsit în Kongo, numită „osul Ishango” cu vîrsta la 20 mii ani. Acest os este acoperit cu inele încreţite. Se presupune că primele dispozitive pentru calcule a fost inventat de către femei, cu ajutorul căruia işi socoteau ciclul de menstruaţie. Noţiunea de de calculator vine de la verbul calculo „a socoti, a face socoteală”, ăsta la rîndul său vine de la calculus cu sensul de „pietricică” ,care se foloseau în cantităţi mari pentru socoteli.
Calculatoarele se divizează în funcţie de necesităţile Dvs.
1. Cele mai simple calculatoare. Sunt deobicei de mărimi şi greutăţi mici, unu sau două registratoare de memorie şi un număr minim de funcţii, de regulă doar funcţii de aritmetică. Aceste calculatoare sunt destinate unui cerc larg de clienţi, după cum sunt simple în utilizare şi nu necesită pregătiri speciale.
2. Calculatoare de contabilitate. Acestea sunt destinate pentru lucrul cu cifre mari. Aceste calculatoare sunt dotate cu butoane 00 şi 000 şi un număr fix de cifre zecimale şi automat rotungesc cifrele. Dimensiunile acestor calculatoare este destul de comod pentru uz zilnic, în deosebi cu cifre mari.
3. Calculatoare financiare. Aceste tipuri de calculatoare sunt destinate pentru lucru în organizaţii bancare sau financiare, unde se cer anumite formule de calcul cu aplicarea procentelor pentru calculul anuităţii, dimensiunilor plăţilor creditelor, reducerilor sau a fluxului de numerar.
4. Calculatoare inginerice (calculatoare de ştiinţă). Acestea sunt destinate pentru calcule de ştiinţă şi inginerice complexe. Din numărul de funcţii ale acestora se exclud calculele elementare şi se anexează funcţii mai complicate ca calcule statistice, se pot stabili unghiuri, grade, minute, secunde. Capacitatea calculatoarelor inginerice este mult mai mare prin posibilitatea de calcule cu aplicarea parantezelor, radicalilor, ridicarea la pătrat, etc.
5. Calculatoare medicinale. Acest tip de calculatoare este pe larg răspîndit în rîndurile medicilor, farmaciştilor, asistenţilor medicali sau studenţilor. Acesta poate fi confecţionat atît ca un dispozitiv separat, cît şi ca tabletă pentru investigare a pacienţilor, sau chiar şi ca un program încorporat într-un computer personal. Acest calculator înlocuieşte un manual medical portativ, care are capacitatea de a calcula doza de medicamente necesară anumitor diagnoze, oferă acces la baza de date ale instituţiilor medicale, etc.
În sortimentul nostru puteţi să vedeţi orice tip de calculator din cele sus menţionate, iar consultanţii noştri o să vă ofere cea mai vastă informaţie cu privire la acestea. Vă aşteptăm în vizita virtuală.