Cum să determinăm calitatea capsatorului?
Cum să determinăm calitatea capsatorului?
Aşa deci, avem nevoie de capsator la birou? Sigur ca da. Acest articol este unul indispersabil pentru oficiu. Deseori la birou aveţi nevoie de a capsa hîrtiile pentru evitarea pierderii acestora, şi anume în aceste cazuri aveţi nevoie de capsator.
Există două tipuri de capsatoare: manuale şi automatizate. Cele mai răspîndite capsatoare sunt cele automatizate. Principiul de lucru ale acestora este de apăsare bruscă pe partea superioară al acetuia în urma căreia se prind foile de hîrtie cu o capsă metalică.
Cea mai imporantă parte a capsatoarelor este mecanismul cu arc. Acesta joacă rolul de a prinde hărtiile şi de a le menţine în capsa de metal. Astfel există mai multe tipuri de mecanisme:
- Un mecanism mobil, care presează scoabele la un loc şi le răspîndeşte la apăsarea acestuia.
- În loc de mecanismul mobil, se instalează un dispozitiv flexibil. Acestea sunt capsatoare din modele noi, ale căror funcţionalitate este de o perioadă mai lungă de timp.
- Încă o variantă de sigilare a documentelor este banda din plastic. Aceste tipuri de capsatoare cedează în calitate comparativ cu susmenţionate, după cum mecanismul este mai puţin sigur.
Nu mai puţin important este materialul de fabricare a carcasei capsatorului. Cele mai trainice sunt capsatoarele confecţionate din metal, însă cel mai des întîlnite sunt din masă plastică. Motivul este evident – preţul accesibil. Companiile produc capsatoare sau numai din plastic sau numai metalice. La momentul actual sortimentul de capsatoare este mult mai mare. Acestea diferă după design şi mărime, însă funcţionalitatea acestora este similară.
Un capsator bun are un substrat de plastic şi fixator de cauciuc. În aşa cazuri capsatorul nu alunecă de pe surafaţa mesei şi nu lasă urme sau zgîrîieturi. La capsatoarele de ultimă generaţie în complet se includ şi anti-capsatoare, adică dispozitive pentru îndepărtarea scoabelor din hărtii.
Una din cele mai improtante caracteristici ale capsatoarelor este dimensiunea scoabelor, precum şi dimensiunea capsatorului. Cu cît acesta este mai lung, cu atît mai multe hîrtii o să fie capsate. Capsele ar trebui să fie de calitate înaltă şi subţiri pentru a evita deteriorarea ulterioară a hîrtiei.
Cum să determinăm dacă capsatorul este calitativ?
Cred că, numai după caracteristica de design exterior este dificil de determinat calitatea capsatorului. Însă există cîteva sfaturi care o să vă ajute să faceţi alegerea corectă:
- Atrageţi atenţia la ambalaj. Cel puţin aceasta trebuie să arate decent.
- Luaţi în considerare şi calitatea plasticului din care e confecţionat acesta. Suprafaţa lui nu trebuie aibă nici o neregularitate.
- Dacă culoarea acestuia nu este monocromatică, adică există abateri de la culoarea de bază, aceasta tot ne vorbeşte de calitatea medie.
- La capsarea hîrtiei, mustecioarele capselor trebuie să fie uniform îndoite înăuntru.
Cu ajutorul online magazinului nostru o să găsiţi capsatorul calitativ şi potrivit cerinţelor Dvs.
Vă aşteptăm în vizită.