Internet magazin → Catalog → Tehnica IT → Tablete grafice
Versiunea în limba Româna NU FUNCŢIONEZĂ, şi va putea fi accesată din 01.10.2022

Tablete grafice

O tabletă grafică este un dispozitiv periferic de intrare care permite introducerea imaginilor desenate manual, asemenea unui instrument de scris pe hîrtie. Aceste tablrete pot fi folosite pentru a introduce date cum ar fi semnaturile de mana. Totodata pot fi folosite pentru a inregistra o imagine de pe o bucata de hartie atasata suprafetei tabletei. Capturarea datelor in acest fel se realizeaza prin desenarea conturului/ marginilor imaginii si se numeste digitalizare

Tablete grafice în Chişinău, Moldova

 

O tabletă grafică, denumită şi pen pad, este alcătuită dintr-o suprafaţă pe care utilizatorul poate desena sau contura cu un pix special numit stylus, care reprezintă un pix special conceput pentru asemenea aplicaţii. Imaginea nu apare în general pe suprafaţa tabletei, ci pe monitorul calculatorului. Unele tablete vin cu functionalitatea secundara de a se comporta ca un ecran tactil in loc de monitorul calculatorului , interactionand cu stylus-ul. Alte tablete au functia de a inlocui functia mouse-ului devenind un dispozitiv primar de selectare si navigare pentru calculator.

Prima tableta grafica a fost Teleautograful , patentat de Elisha Gray in 1888. Aceasta este cea mai cunoscuta inventatoare contemporana dupa Alexander Graham Bell.Predecesorul contemporan al tabletei grafice este Stylator in 1957 . Mai bine cunoscuta este tableta RAND sau Grafacon ( denumire provenita de la notiunea de Convertor Grafic) introdusa in 1964 . Tableta RAND continea o retea de fire ce stabileau coordonatele intr-un mic semnal magnetic. Stylusu-l primea semnalul magnetic , ce putea fi decodat mai tarziu ca coordonate.

Alte tablete grafice sunt cunoscute sunt cele spark sau acustice , ce foloseau un stylus pentru a genera click-urile. Acestea erau triangulate de o serie de microfoane pozitionate in suprafata tabletei. Sistemul era complex si scump iar senzorii puteau interfera cu zgomotul exterior. In anii ‘70, ‘80 digitizerurile erau foarte populare in domeniul high end de CAD (Design asistat computerizat) si erau distribuite pe sisteme impreuna cu softuri cum ar fi AutoCAD.

 


INTERNET MAGAZIN CHIŞINAU Moldova, Chişinău
. CONSULTANŢI: Uz casnic +373-22-92-45-20
+373-78-181-181
. Piese auto +373-695-24-190
. mail: cod7753191@gmail.com
КУПИТЬ ОНЛАЙН В КИШИНЕВЕ

Stiri site

Garanţia şi termenii de exploatare.

Stimaţi vizitatori a site-ului nostru! Vă aducem la cunostinţă că toate produsele din categoria mărfurilor de uz casnic şi de birou deţin garanţie. În dependenţă de brandul şi produsul propus, garanţia variază între un an şi cinci. Centrele de deservire în baza garanţiei (service-centre) sunt în Chişinău, Balti, Orhei, Cahul şi alte centre ale Moldovei.